Saturday, April 16, 2011

Cara Seorang Lelaki Bujang Menjahit Baju

lelaki menjahit, gambar pengakap raja, pengakap raja sbpis, pengakap raja melaka, pengakap, jambori, perkhemahan pengakap, set alatan menjahit, contoh jahitan moden, cara menjahit baju lelaki, jahitan yang cantik, ekonomi rumah tangga, hotel marriott, tips menjadi pengakap raja, tips interview, pengakap kelana, pengakap kelana melaka, kem pengakap di bukit katil melaka, peta kem pengakap
Set alatan menjahit- ehsan Hotel Marriott..haha

Baru tadi aku sedar yang ada baju tshirt aku yang benangnya tertetas sedikit di bahagian bahu.
Jadi, takkan nak biarkan macam tu pulak kan?
Kalau pakai, nanti kantoi sangat la baju tu terkoyak.
So, aku pun ambil la keputusan untuk menjahit.

10 minit berlalu...ok fine. Menyerah!
Aku akui yang aku langsung tidak tahu menjahit.
So, terpaksa bertukar ke plan B iaitu.....


lelaki menjahit, gambar pengakap raja, pengakap raja sbpis, pengakap raja melaka, pengakap, jambori, perkhemahan pengakap, set alatan menjahit, contoh jahitan moden, cara menjahit baju lelaki, jahitan yang cantik, ekonomi rumah tangga, hotel marriott, tips menjadi pengakap raja, tips interview, pengakap kelana, pengakap kelana melaka, kem pengakap di bukit katil melaka, peta kem pengakap
Guna Stapler!!! Haha

Nak buat macam mana. Aku tak ambil ERT (Ekonomi Rumah Tangga) masa zaman sekolah dulu.
Walaupun aku dulu join pengakap masa sekolah, tapi rasanya sekali pun tak pernah aku jahit sendiri lencana-lencana pengakap.
Semuanya mak aku yang jahitkan.
Malah, masa kursus Pentarafan Pengakap Raja dulu, awek lama aku yang jahitkan lencana Pengakap Raja sebab masa tu, sebab kitorang dikehendaki untuk jahit lencana pada masa tu jugak.

lelaki menjahit, gambar pengakap raja, pengakap raja sbpis, pengakap raja melaka, pengakap, jambori, perkhemahan pengakap, set alatan menjahit, contoh jahitan moden, cara menjahit baju lelaki, jahitan yang cantik, ekonomi rumah tangga, hotel marriott, tips menjadi pengakap raja, tips interview, pengakap kelana, pengakap kelana melaka, kem pengakap di bukit katil melaka, peta kem pengakap
Kenangan sewaktu bergelar Pengakap Raja




Haha..lepas ni nak kena tambah syarat baru kepada bakal isteri aku la kot.
Antaranya adalah beliau mesti PANDAI MENJAHIT!
Takkanlah setiap kali baju koyak sikit pun nak kena guna stapler kot kan?




p/s: Rasanya, tak pernah pulak dengar gurl letak syarat calon suami mesti PANDAI MENJAHIT kan? Selamat2..kalau tak, membujanglah aku..hehe

60 comments!:

J said... BALAS

memalukan lelaki je x pandai menjahit.. hahaha

Belog Aku : ..::ini jacKsky.punya! blog::..

Nur Suaidah said... BALAS

miahahahaa! sebaik aku reti menjahit :D

ciK LyndaWawa said... BALAS

dah boleh buat jadi laki....sesuai...hehehhehe=]

Unknown said... BALAS

guna stapler???hahaha,,sadis gileee... haha

Miz Waniey said... BALAS

haha....gune stapler x tercucuk ke....haha

amal_fc1303 said... BALAS

aduhai gaya tu cm nk menjhit kan. last2 pakai stepler jer. sedyh. xsakit ke nnt bahu bile pakai baju tu berstepler.

Dauspozi said... BALAS

Mujur aku pandai menjahit tapi time nak masukkan benang dalam lubang jarum tu leceh sikit la... huk3

Cik Nurul Iqa said... BALAS

haha stapler? bagus ! macam tu lah pengakap sejati. =='

President (wiir2000) said... BALAS

biar betul stapler?
btw, tips utk jahit baju:

1. pilih benang yg hampir sama kalernye dgn kaler baju. (kalau jahit x cantik pun still blh cover)

2. simpulkan hujung benang (klu yg terer, x simpul pun x apa)

3. cantumkan lapisan yg terkoyak ikut kreativiti sndr.

slmt mencuba. =)

adired89 said... BALAS

abess la isteri ko nnt.. keje jahit baju je la nnt... hahaha

sy adired

Aesya Zealous said... BALAS

hahaha..staple xleh blah.. tp zmn skrg ramai gak gurl yg xreti menjahit..fokus pd masak tp menjahit dlupakan..hohoho

Cik Puan Kocik said... BALAS

aduhai pakai stapler jer...bernas sungguh

Leen Ismail said... BALAS

hehe.. lucu;)
erkk.. pandai jahit baju ke..
pandai jahit hati awak kemas kemas? ^^

Afifah Addnan said... BALAS

pergghh..guna staple..xboleh blah..

www.dunialandax.com said... BALAS

hahahha~sial jerk~ stapler je?aku pun tak reti gak,tapi takde le gune stapler dol!hahaha

http://www.dunialandax.com/

Ain Shdn said... BALAS

hoi. HAHAHAHA ! Busuk gila cara kau jahit !! skurang2nya tak tahu jahit sanagat, guna lah gak benang.. HAHAHAHHAHAHHAA

ayuni said... BALAS

cool..confirm fesyen baju berstapler tu jadi trend lepas ni :P

Pisyek K said... BALAS

Aku punye seluar pun koyak gak. dah lame tak berjahit sampai sekarang. tapi masih lagi aku pakai g memana..

hahaha


Entri terkini: Gadget khas untuk stalker!

laskar rainbow said... BALAS

boleh pakai keee baju ngan stapler tu? Hikhikhikkk ^_^

eira said... BALAS

oppsss...mkin carik la baju lau gne stapler cik abang oii..p xpe..utk smntare wktu aje 2..isshh3...

Unknown said... BALAS

kakakakakakaka!

stapler? ekekekeke!

Admiral Hafiz said... BALAS

@jackieKOH mcm ko reti lak

Admiral Hafiz said... BALAS

@molmolla klu mcm 2
meh la jahitkan baju aku 2

Admiral Hafiz said... BALAS

@ciK LyndaWawa igUana hehe
berkenan ke?

Admiral Hafiz said... BALAS

@iszieylyanziy asalkan boleh pakai

Admiral Hafiz said... BALAS

@Miz Waniey setakat ni ok je
ala stapler sikit je pn

Admiral Hafiz said... BALAS

@amal_fc1303 setakat ni ok je
myb sbb skit je kot yg stapler

Admiral Hafiz said... BALAS

@Dauspozi seyes ke?
wah terer2
t ajar aku

Admiral Hafiz said... BALAS

@Cik Nurul Iqa yeah
mengaplikasikan apa yg ada di sekeliling kita

Admiral Hafiz said... BALAS

@President thanks2
yg lemah step no 3 tu
x reti2 walaupun dh byk kali try

Admiral Hafiz said... BALAS

@adired89 haha
amek upah menjahit baju raya la lps ni
kaya2

Admiral Hafiz said... BALAS

@AesyaZealous 2 la pasal
eh aesya reti jahit x?

Admiral Hafiz said... BALAS

@Cik Kamoo hehe
terdesak
so guna jela

Admiral Hafiz said... BALAS

@Cik Leen hehe
dua2 sekali

Admiral Hafiz said... BALAS

@Nurul Afifah ok la 2
asalkn bercantum

Admiral Hafiz said... BALAS

@encHIx laNDax ala
sekali sekala
apa salahnya

Admiral Hafiz said... BALAS

@CikBulat ala
malas nk guna
eh ko reti jahit x CB?

Admiral Hafiz said... BALAS

@Miss Silent haha
harap2 begitula

Admiral Hafiz said... BALAS

@Pisyek perghh
cooooollll gilerrr ko!
haha

Admiral Hafiz said... BALAS

@laskar rainbow ok je
org x perasan sgt myb sbb kaler bju 2 hitam
so ok je

Admiral Hafiz said... BALAS

@eira hehe
setakat ni ok lg

Admiral Hafiz said... BALAS

@Ery Farieha amboi
gelakkan aku eh

Nurul EL-Huda said... BALAS

hikhik.....

dh bley wat cal0n nie.....

c(:

Chef Nur said... BALAS

first time tgk org tampal bju koyak gune staple..tp ok ah tu an..at least kreatif.hahaha

Afifah Addnan said... BALAS

@Admiral Hafiz

terbaeekkk..

said... BALAS

okayh lagi pkai stapler . .drpd pkai Gam uhu . .
eheheh
c(=

Penyu said... BALAS

aku penah buat ni mase skolah dulu. haha.. guna stapler dgn saletep.

Unknown said... BALAS

@Miz Waniey

kebal betui.... baju lekat pakai stapler... ciptaan baru ni, kreatif

Admiral Hafiz said... BALAS

@| gad1s s0ypans | hehe
berkenan ke?

Admiral Hafiz said... BALAS

@cik wawa org bujang
biasela

Admiral Hafiz said... BALAS

@Nurul Afifah yeah!

Admiral Hafiz said... BALAS

@tasha yus0ef hehe
dua2 pun boleh

Admiral Hafiz said... BALAS

@Penyu haha
geng!

Admiral Hafiz said... BALAS

@(One) SiTi* nk try buat jugak ke?
hehe

Cik Rimau said... BALAS

kah3.. bole lak pakai stapler je.. ish3.. tp laki xpandai jahit ok la tu kan.. kalau pmpuan maybe kne kutuk.. huk3

Unknown said... BALAS

set menjahit dah best dah...
siap disponsor...
hee

Admiral Hafiz said... BALAS

@Cik Rimau sbb itulah lelaki xleh hidup tanpa perempuan

Admiral Hafiz said... BALAS

@mimi fatihah hehe
amek yg hotel pnye
free je

bidadariMu said... BALAS

sy pndai mejahit ! hehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@hani raihan yela 2
buktikan