Wednesday, October 20, 2010

Majlis Konvokesyen ke-10 Universiti Teknologi Petronas (UTP)


Alhamdulillah...
selesai sudah Majlis Konvokesyen ke-10 UTP pada ahad yang lepas (17 Oct 2010)
Pada majlis konvokesyen kali ini, seramai 1190 graduan menerima ijazah dalam program masing2 daripada Pro-Canselor UTP, Datuk Shamsul Azhar Abbas.
1066 daripadanya adalah penerima ijazah sarjana muda jurusan Kejuruteraan dan juga jurusan Teknologi.
Selebihnya pula adalah penerima ijazah peringkat sarjana dan doktor falsafah.

Majlis tersebut diserikan dengan pelbagai persembahan, antaranya adalah Pasukan Okestra UTP, Pasukan Gamelan UTP, Kumpulan Koroncong UTP, dan tidak juga, Pasukan Choir UTP.

Biarpun hanya berbekalkan masa seminggu sahaja untuk berlatih,
tapi alhamdulillah semuanya berjaya dan berjalan dengan lancar.
Kami menyanyikan 2 buah lagu utama, iaitu:

Konvokesyen ini adalah penutup bagi aktiviti dan persembahan Pasukan Choir UTP pada tahun ini
Dan juga, adalah choir yang terakhir kepada senior2 final year..
Terima kasih yang x terhingga kepada mereka yang begitu banyak membantu dan memberi tunjuk ajar kepada aku....
InsyaAllah...bila tahun depan korang grad, kami akan berikan persembahan yang mantap juga untuk korang sumer..


Dan paling best konvo kali ni adalah dapat berjumpa senior2 lama
Antaranya adalah Kak Lana dan Bro Kersani

Kak Lana (Bertudung Merah)

Bagi mereka yang tidak tahu, Kak Lana ataupun nama sebenarnya Nur Iliana Ahmad Kamarudin
graduan Ijazah Sarjana Muda (Kepujian) Teknologi Sistem Maklumat Perniagaan
Anugerah yang diberikan kepada mereka yang cemerlang dalam akademik dan kokurikulum...
Beliau adalah antara orang kuat ESQ UTP Team yang telah banyak menyumbang tenaga dan jasa dalam menggerakkan ESQ di UTP
Sampaikan dalam senarai pencapaian beliau ketika diumumkan sewaktu majlis tersebut,
pun ada jugak terselit dengan ESQ...
Bangga2...

Apa2pun, tahniah kepada semua senior2 yang baru sahaja grad..
Seriously, jeles giler woo tengok diorang...
Yela, diorang dah leh keje, cari duit, kawen...
tapi aku?
hmmm....perjalanan masih jauh lagi...





p/s: Eh, ingat aku pun xleh dapat Anugerah Canselor jugak ke? haha..
Tunggu lagi 3 tahun! Jeng Jeng Jenggg!

70 comments!:

LyNn HaMzAh said... BALAS

bestnyer...teringat waktu konvo kat uitm shah alam 7 thn lepas...

bidadariMu said... BALAS

alaaaaaaaaa..
jeles..
nk graduate jgk kt UTP hehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@LyNn HaMzAh wahhh
dah lama dah 2...
hehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@hani raihan Nak?

jom2...
cepat daftar sni..
t taip2 hari leh makan chicken chop v5

jackieKOH said... BALAS

haha..akhirnya ko post gak..hahahaaaa

Nurul Farhana said... BALAS

kesabaran..ur time will come! =D

Admiral Hafiz said... BALAS

@jackieKOH haha..jgn tiru post aku yer

Admiral Hafiz said... BALAS

@farhana insyaAllah...
ape2pn, tahniah akak!

aeinio said... BALAS

congratulations......... :)

J said... BALAS

@Admiral Hafiz tolong r..hahaa...gambar yg awal tu ak yg ambek..kan2??...smat doe..hahaa :P

Admiral Hafiz said... BALAS

@aeinio hehe
Tq2...

Admiral Hafiz said... BALAS

@jackieKOH gedik + perasan

ozzy said... BALAS

tahniah dgn kejayaan cemerlang..
teruskan usaha utk meniti liku2 hidup seterusnya..

Admiral Hafiz said... BALAS

@ozzy hehe...tq2...tp bukan saya yang grad la...

Nas said... BALAS

Alahh..ingatkan ko dpt..upe2nyer lom lagi..hehehhe


jom bace entri terbaru nas klik:

prpgram melancong ke bulan oleh angkasawan

negara ke-2 jadi ke tak nie?

Admiral Hafiz said... BALAS

@nas hehe
awal lagi la...

monalea said... BALAS

takpe...sabar..akan tiba masanya utuk hafiz nanti.

Admiral Hafiz said... BALAS

@Monalea insyaAllah...

tq eh

Ezna said... BALAS

Tahniah!!!!

Admiral Hafiz said... BALAS

@Ummi Dania Yasmine hehe...thanks.. tp bukan sy yg convo la...

Pisyek K said... BALAS

gile jelez.. cmne nak dapat anugerah canselor tu eh..?

Admiral Hafiz said... BALAS

@Pisyek hehe..taw xper...jeles giler...

kena aktif n cemerlang dalam akademic n kokurikulum...

Mama Zharfan said... BALAS

ingatkan betul2 u convo td hehehhe entry hangit rupanya :)
me convo thn dpn kat notts (bln July) insya Allah

Admiral Hafiz said... BALAS

@Mama Zharfan hehe...
betul ape...
owh yeke?
congratz2..

Neyra Shazeyra said... BALAS

xlarat update lg hahaha

Unknown said... BALAS

lar..
ingatkan konvo sungguh..
hik,hik..
ape pun,
slmt maju jaya buat kamu..

^.^
Dalam Kenangan

Mama Zharfan said... BALAS

notts tu --nottingham ie university of nottingham :)

Bie said... BALAS

Haha...
ingatkan nak ucap u takniah pastu tak jadi!!
nanti dah convo erk.....

Aina said... BALAS

waahhh , besntya , tiba tiba teringin pulak nak dengar choir tuh . (:

Admiral Hafiz said... BALAS

@neyra shazeyra Pemalas!

Admiral Hafiz said... BALAS

@aYaz hehe...convo jugak la kan...
hehe...tq2..

Admiral Hafiz said... BALAS

@Mama Zharfan owh
ape2pn, tahniah ye

Admiral Hafiz said... BALAS

@Bie ala...wish jela..hehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@alisha rugi2...

Pojiepooh Abdullah said... BALAS

Wahh kamu apa? Tenor? Soprano? Alto? Base? Wahhh, xmau kalah. Yelah Pojie dulu budak koir juga sebelum terjun jadi penyanyi solo dan penari masa kat kolej dulu ;p

Btw upload la vid korang menyanyi..

Love,
PojiePooh Abdullah

Admiral Hafiz said... BALAS

@||| PöJìé PööH ||| hehe...
tenor je..
dlu sora ape?

zulkbo said... BALAS

SALAM..
ambik berkat nampak?
he he..moga sihat dan berjaya
nanti..


New Entry "Palestine Will Be Free?"

Neyra Shazeyra said... BALAS

DAH UPDATE. ada muka u hahahaha

Affan Ruslan said... BALAS

meriah. aku ramai gak mmber utp, harap2 sume dpt grad dgn cemerlang

Gen Fujita said... BALAS

Takpa, usaha tangga kejayaan.

MissyNursy ♥ said... BALAS

huhu..u will..chaiyok2!!:) btw, kamu kenal k-rul or nisyak x? the only batch sy yg dpt study utp..hee..

Admiral Hafiz said... BALAS

@zulkbo hehe...
amek berkat la
mudah2an merasa tempias seorang genius

Admiral Hafiz said... BALAS

@neyra shazeyra comeynye i!!!
ahahaha

Admiral Hafiz said... BALAS

@Affan Ruslan insyaAllah..
doakan kami selalu..

Admiral Hafiz said... BALAS

@Gen Fujita yup
betul 2...

Admiral Hafiz said... BALAS

@Mrs. AB ala....
batch mana 2?
UTP besar la...

zulkbo said... BALAS

salam hafiz..
dah buat entri pasal
link di kotak komen..

New Entry "Membuat Link Entri Terbaru Di Kotak Komen"

Admiral Hafiz said... BALAS

@zulkbo hehe...dah dapat...TQ2..

- zuriey - said... BALAS

pasukan choir ke..ingat dah grade..3 tahun lagi? lama gak tu

Admiral Hafiz said... BALAS

@- zuriey - memang lama lagi...
hmmm..

Aida Azryn said... BALAS

Whoa~ bestnyer!!!! Aida blom smp dgree lagi ni~ haish~ bila tah rezeki dpt smbng dgree~ jelez tgk kwn2 aida dah nk abis dgree~ :(

Admiral Hafiz said... BALAS

@AiDa AzRyN xper
sabar ye
blajar rajin2...

kaizen shinobi said... BALAS

cheh~ mati2 aq ingatkan ko yang dapat.... ngeh3

relek2.... aq ada dalam 2 tahun lagi nih~ hohoho

Admiral Hafiz said... BALAS

@kaizen shinobi hehe
x aci...
aku lg 3 tahun...
lama 2..

toyolkiut said... BALAS

tahniah..syabas..

Admiral Hafiz said... BALAS

@toyolkiut hehe...
thanks

Cik Su Life Cycle said... BALAS

bestnyer dapat anugerah tue

Admiral Hafiz said... BALAS

@Cik Su hehe..taw xper...

Zikri Husaini said... BALAS

ada member aku kat sana..dah grad... sebaya dgn aku..warghh

Admiral Hafiz said... BALAS

@Zikri Husaini owh yeke? ok2..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said... BALAS

tahniah ...cepat cepat cari kerja

Admiral Hafiz said... BALAS

@b.r.u.t.a.l.s.o.l.o haha
lambat lg la

Cikpuan Qiqi said... BALAS

rndu plak qiqi mse zaman2 blaja dlu..hua....tp apekn daya....kenangn tetap mjadi kenangn smpai bile2..

hehehe..hope dapat g jmpe member2 yg duk smbung lg tu.hhehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@CiK QiQi
insyaAllah...
akan tiba juga masanya

#najihahreads said... BALAS

i.Allah lepas tu turn awak pulak..saya lagi 4 tahun nak tunggu detik tu..lagi lama..sedeyhh..

kalau sudi marilah komen en3 terbaru TK "ketumbit"

Unknown said... BALAS

vikneswaran yg menang adiah tu senior aku masa kat skola dulu..dia mmg genius pon, x heran dia menang, aku je yg x pernah2 nak menang..haha

Admiral Hafiz said... BALAS

@TUKANG KATA insyaAllah...
semoga urusan dipermudahkanNya..

Admiral Hafiz said... BALAS

@Bert haha...2 la pasal...gempak giler result...CGPA 3.98!

Neyra Shazeyra said... BALAS

u comel? muntah

Admiral Hafiz said... BALAS

@neyra shazeyra jeles la 2