Widget-1 title

Sunday, April 24, 2011

5 Tips Supaya Cepat Dipinang Orang - Khas Kepada Gadis-Gadis Zaman Sekarang

ashraf muslim bertunang, asgraf muslim kahwin, gambar artis kahwin, gambar tunang asyraf muslim, gambar kahwin cantik, heliza helmi, tunang heliza helmi, kekasih heliza helmi, heliza af, gambar skandal heliza helmi, petua dapat jodoh, gambar majlis pertunangan, gambar majlis perkahwinan melayu, gambar kahwin orang melayu, tunang orang, awek hot, gambar tunang sendiri, tunang artis terkenal, cara mekap masa tunang, cincin tunang , gambar panas pengantin, gambar malam pertama pengantin, pengantin panas, pengantin melayu, video pengantin 3gp, video malam pertama, video malam pertama pengantin baru, pengantin dalam bilik, pelamin pengantin, mak andam pengantin
Gambar Hiasan : Sumber Mstar

Seperti yang kita tahu, hari ni 23 April 2011, telah berlangsungnya Majlis Pertunangan Ashraf Muslim , ataupun lebih dikenali sebagai Ustaz Amirul
Dan sudah pasti, ramai gadis yang makan hati dan kecewa.
Ala....relax la...ramai lagi Ustaz Amirul dalam dunia ni.
Siapa? ni tuan empunya blog yang korang tengah baca ni.

Ramai gadis yang mengeluh, kenapalah lambat sangat orang nak masuk pinang mereka?
Mungkin, tips ini boleh membantu korang supaya cepat dipinang.

1- Kalau ada tetamu yang datang melawat ke rumah,selalu-selalulah tolong ibu untuk hidangkan makanan dan minuman kepada tetamu.
Manalah tahu, tetamu tersebut adalah bakal ibu mertua kamu sendiri kan?
"Rajinnya anak dara sorang ni...untung sangat kalau buat menantu"

2- Selalu-selalulah menghadiri majlis pertunangan / kenduri kawen bersama dengan keluarga.
Mana tahu, ada tetamu yang hadir tersangkut dengan dengan anda masa kenduri tu kan?
Maklumlah...bila dekat kenduri kawen, semua teringin nak kawen jugak bila tengok pengantin bersanding.
Kalau si dia berminat, time tu jugak dia boleh wakilkan sesiapa untuk merisik korang.

3- Kepada yang sudah berpunya, selalulah bercerita tentang perancangan perkahwinan anda kepada pakwe anda, tak kisahlah kalau baru seminggu couple.
Cakaplah rancang nak kawen bila, berapa bajet kawen, nak anak berapa ramai, nak jemput sapa jadi VIP masa kawen, dan macam-macam lagi.
Confirm si dia pun semangat nak kawen. Haha

4- Kerapkan berkunjung ke rumah bakal mertua kamu bagi yang belum mempunyai apa-apa hubungan yang sah.
Kalau boleh, setiap hari korang pergi ke rumah pakwe korang tu, melawat bakal mertua. Tak pun seminggu 8 kali.
Mesti mak kepada pakwe korang tu segan dan suruh anak dia pergi pinang korang cepat-cepat kan?

5- Selalulah update status banyak di facebook / twitter yang menampakkan bahawa anda teringin sangat nak kawen dan bersuami.
contoh:
"Sapa nak kawen dengan aku, sila LIKE status ni"
"Bestnya kalau dah ada suami...boleh mintak tolong cucikan pinggan mangkuk"
Mana tahu, ada jejaka yang berminat dengan anda bukan?

Haha....nak ikut boleh, tak nak ikut pun takper.
Tapi risiko tu tanggung sendiri ye. Jangan nak salahkan aku kalau tips ni tak menjadi.

ashraf muslim bertunang, asgraf muslim kahwin, gambar artis kahwin, gambar tunang asyraf muslim, gambar kahwin cantik, heliza helmi, tunang heliza helmi, kekasih heliza helmi, heliza af, gambar skandal heliza helmi, petua dapat jodoh, gambar majlis pertunangan, gambar majlis perkahwinan melayu, gambar kahwin orang melayu, tunang orang, awek hot, gambar tunang sendiri, tunang artis terkenal, cara mekap masa tunang, cincin tunang , gambar panas pengantin, gambar malam pertama pengantin, pengantin panas, pengantin melayu, video pengantin 3gp, video malam pertama, video malam pertama pengantin baru, pengantin dalam bilik, pelamin pengantin, mak andam pengantin
Jangan kecewa wahai gadis-gadis

Sebenarnya, tips kat atas ni memang tak boleh pakai pun..
Tujuan utama entry ni adalah aku hendak kongsikan satu petua Melayu yang boleh diamalkan bagi mereka-mereka yang berharap supaya cepat dipinang dan cepat mendirikan rumah tangga.

Hendaklah dibacakan Surah Yusuf pada sebekas air yang bersih sebanyak 3 kali pada malam Jumaat.
Air itu hendaklah dimandikan 3 pagi berturut-turut dan diminum 7 kali setiap hari selama 3 hari berturut-turut.


Petang tadi, aku sempat juga tweet kepada Heliza Helmi.
Tanya dia bilalah dia nak masuk meminang aku ni? Yela, takut nanti disambar orang, kempunan pulak kan?
Dan inilah jawapan beliau:

ashraf muslim bertunang, asgraf muslim kahwin, gambar artis kahwin, gambar tunang asyraf muslim, gambar kahwin cantik, heliza helmi, tunang heliza helmi, kekasih heliza helmi, heliza af, gambar skandal heliza helmi, petua dapat jodoh, gambar majlis pertunangan, gambar majlis perkahwinan melayu, gambar kahwin orang melayu, tunang orang, awek hot, gambar tunang sendiri, tunang artis terkenal, cara mekap masa tunang, cincin tunang , gambar panas pengantin, gambar malam pertama pengantin, pengantin panas, pengantin melayu, video pengantin 3gp, video malam pertama, video malam pertama pengantin baru, pengantin dalam bilik, pelamin pengantin, mak andam pengantin
Silalah jeles lagi wahai gadis-gadis sekalian


Betu cakap Heliza Helmi ni. Sabarlah. Kalau jodoh, tak kemana.
Selalulah berdoa kepada-Nya. Semoga kita mendapat pasangan yang dapat meningkatkan lagi ketakwaan kita kepada-Nya.



p/s: Ramai perempuan zaman sekarang, bukan main suka lagi bila cakap bab2 kahwin. Tapi masak pun tak reti. Apa pendapat korang?

92 comments!:

jackieKOH said... BALAS

AHAHAHA..
tuk lelaki xdak ke???

Entri euuw terbaru : PANAS! Sampai hati kau, Justin Bieber!!

Halusinasi said... BALAS

waaah...sweetnya admiral dan zetty...^^
jeles ni...haha...

Firdani said... BALAS

wah, tips yg bgune..tp xde duit x jalan gk kan..huuu

p/s: biarlah yg x reti masak 2..sume org ad hobi lain2..:)

Aisyah Kay said... BALAS

sy pandai memasak tp xde lg org nak masuk meminang. camne tu? :D

nona anuar said... BALAS

cakap lebat tu utk future planning lah. xpandai masak blkg kire. ohoi~

nurain said... BALAS

aku reti masak, tapi takde duit nak kawen.ko sponsor boleh?hahaha

Amira Anorah said... BALAS

ye memang kita berdoa pasal jodoh kita semua...tapi adakah tuhan akan bagi apa yang kita nak sedebuk kat kita macam tu je?
ye..kita dah doa, Tuhan akan bagi/bkk jalan ke kita...tapi dalam masa yang sama kena usaha taw...
umapama kalau nak tggu bulan jatuh ke riba..meamng tunggu kiamat la...baru kita akan jumpa jodoh kita di syurga..begitu kah?
kita kena doa, usaha, tawakkal dan ikhtiar taw..:))

cadangan ke 5: adalah status orang desperate...eiiiiii...

Anonymous said... BALAS

ade yg xpernah masok dapor!!hahaha

Dauspozi said... BALAS

Perghh... tips hang mcm utk yg sangap nak kawen je... wakaka.. tapi yg petua Melayu tu, aku suka... boleh diamalkan 4-5 tahun nanti.. TQ!!!

Erk! Heliza... phewitt..

ZURAIDAH ISMAIL said... BALAS

mirul, terbaek la entry ni..
tp dlm bnyak2 tips tu, akk rase yg no.5 tu paling mudah la..
tips lain tu semua out..
hahahaaa..

EmanTheHalia said... BALAS

dan tanamlah pokok pinang setiap kali jiran anda dipinang hehe

Sophie Al-yahya said... BALAS

hurm..akulah tu salah seorang yg kecewa ustaz amirul dah tunang.. T_T

yaaa betul2.. zaman skrg memang ramai pompuan tak reti masak. tapi biasanya bila dah kawin nanti pompuan selalu lah belajar sendiri.

sha said... BALAS

Menarik jugak tips tu. Ada yang boleh pakai, ada yang tak boleh guna. haha~

kenapa selalu keep on questioning bila perempuan tak reti masak? lelaki tak tanya pula, bolehkah imamkan solat tak?

Eija Hassan said... BALAS

jgn pikir sronok nk kawen jek.tggungjwb berat woo~
*bajet dah kawen :PP*

zulaikha said... BALAS

ustaz amimrul~~ T__T

Nabila Shah said... BALAS

<-- gantung diri kat pokok taugeh :(

amalin @ elyn said... BALAS

perempuan2 zman skrg sbnarnye sengaja taknak pndai masak. t boleh blaja nan mak mertua. kan rpat gtuh ngn mertua..... haha

Fiya Ahmad said... BALAS

tips no 5 tu mcm desperate sgt je.. hohoho.. eh eh.. untung giler gadis itu.. fuhhh!

Jemari MonteL said... BALAS

adehhhh..... x mampuu nak ikut sume d atas.... hahahahahaha....

Nay said... BALAS

huyooo .. heliza RT .. wwiitt2 ..
**Eleh , poyo orang lain RT tak layan . artis nie :P

hana said... BALAS

haha..
kalau reti masak bole la cakap pasl kawen??
hahaha...

nyanyisunyi said... BALAS

Ustaz Amirul dah bertunang..alahai adalah kwn akak yg frust tertiarap ni......

bagus tips ni bagi yg dah tak sabar2 nk berumahtangga..::))

Cik TeN10 said... BALAS

tak semua perempuan tak pandai masak.. ade je lg yg berkualiti.. kna pndai cari lah.. len la kl nk yg cntik je.. berlonggok2 kt fb.. yg pkai baju kain xckup yg kembang yg kempis semua ada.. pilih2 mne nak.. risiko sdri mau tanggung.. XD

shahmisulaiman said... BALAS

perghh! ni yg aku jeles ni...sume ko nk cpong..haha

wanie m'nJ said... BALAS

ala... x reti masak boleh amek orang gaji... bio bibik masak.. bio esok2 suami jatuh hati plak kat bibik... hahaha :D

laskar pelangi said... BALAS

aigooo!

tang bawah sekali tu rasa panas mata pulak bila baca..hahaha

tang masak! haish!ngeee

illafira said... BALAS

hahaha.. leh pakai ke tips2 di atas tue??? skrg ni macam dh x leh pakai jek...

memasak??? alahai.. simple matter.. slalunya walaupun gurl tu x leh masak bila dah kawin, dia akan berusaha utk memasak demi suami tercinta..

.::: Princess MOMOY :::. said... BALAS

tak boleh pakai ni
nampak sangat desperate nyer
Korang pernah main game ni?"
Katak Puru boleh dimakan???"

miss lolly a.k.a luvfareda said... BALAS

gambar baju ijau tu err errrr betul ke ?

irahehe said... BALAS

apesal tips2 tu nampak macam desperate plus hipokrit. lagi2 no lima tu. nampak snagat desperate.

Admiral Hafiz said... BALAS

@jackieKOH yg laki?
boleh je klu nk try tips2 kat atas ni
xsalah pn

Admiral Hafiz said... BALAS

@Halusinasi sapa suruh lambat
kan dh terlepas

Admiral Hafiz said... BALAS

@Firdani amboi
backup yg x reti masak nampk?
hehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@Aisyah Kay klu mcm 2
knela amalkn tips kat atas ni

Admiral Hafiz said... BALAS

@nona anuar hehe
ni reti masak ke x ni?

Admiral Hafiz said... BALAS

@nurain amboi...
aku pn xde duit ni

Admiral Hafiz said... BALAS

@Amira Anorah betul 2
setuju ngan mira
ala sekali skala je
apa salahnya

Admiral Hafiz said... BALAS

@Anonymous taw xper

Admiral Hafiz said... BALAS

@Dauspozi mmg tujuan entry aku nk share psl petua melayu tu je
yg lain tu se merepek2

Admiral Hafiz said... BALAS

@ZURAIDAH ISMAIL ok
sy tggu akak update status mcm 2

Admiral Hafiz said... BALAS

@EmanTheHalia ni petua melayu gak ke?

Admiral Hafiz said... BALAS

@Sophie Al-yahya bagusla klu diorg blr gak masak even lps kawen
drpd xnk lgsg blajr masak wlupun dh kawen kan?

Admiral Hafiz said... BALAS

@sha adehhh
hehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@Eija Hassan betul 2
setuju sgt2

Admiral Hafiz said... BALAS

@zulaikha npe bunyi kecewa je ni?

Admiral Hafiz said... BALAS

@Nabila Shah kesian

Admiral Hafiz said... BALAS

@amalin @ elyn wah bagus2
menantu pilihan ni

Admiral Hafiz said... BALAS

@Fiya Ahmad gadis mana ni?

Admiral Hafiz said... BALAS

@Jemari MonteL xper2
doala byk2
insyaAllah t ada la 2

Admiral Hafiz said... BALAS

@Nay jeles la 2

Admiral Hafiz said... BALAS

@hana maksudnye kenalah kukuhkn dulu ilmu rumahtangga
bru pikir psl kawen

Admiral Hafiz said... BALAS

@nyanyisunyi ustaz amirul yg sorg ni xnk ke?
hehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@Cik TeN10 hehe
betul 2
cuma klu pandai masak
2 bonus

Admiral Hafiz said... BALAS

@shahmisulaiman ko nk ke?
amekla shahmi
hehe

Admiral Hafiz said... BALAS

@wanie m'nJ haha
taw xper
sapa suruh x layan betul2 suami

Admiral Hafiz said... BALAS

@laskar pelangi haha
ok2
paham2

Admiral Hafiz said... BALAS

@illafira tp ada jgk yg dh kawen
tp still mls nk bljr masak
harapkn bibik je

Admiral Hafiz said... BALAS

@.::: Princess MOMOY :::. yg nk dkongsikn dlm entry ni sebenarnye petua melayu tu je
yg lain sje nk ngarut

Admiral Hafiz said... BALAS

@miss lolly a.k.a luvfareda haha
sapa suruh lmbt
kan dh melepas

Admiral Hafiz said... BALAS

@irahehe tips tu mmg ngarut pn sumernye

Cik Su Life Cycle said... BALAS

adus.. sedih cik su kenang.. dah 1000 kali cik su cakap kat pakwe nak kawin.. tpi dia buat dek je..

Admiral Hafiz said... BALAS

@Cik Su Life Cycle ciannye
xper2
try la amalkn tips di atas ni

K2r~90 said... BALAS

plus


rajin2 kan diri jemur kain pagi2 .. hehe

HARYANI said... BALAS

tak berapa setuju dengan point 'kerap berkunjung ke rumah mertua bg sesiapa yg belum ada hubungan sah' tu.

Admiral Hafiz said... BALAS

@K2r~90 haha
setuju2

Admiral Hafiz said... BALAS

@HARYANI 5 tips kat atas tu just nk perli anak2 gadis zaman skrg je

hani raihan said... BALAS

ustaz amirul yang tuan punye blog pun ape kurgnye famous hehe,
jeles jeles

Admiral Hafiz said... BALAS

@hani raihan hehe
npe jeles lak?

me | is | aku said... BALAS

wokeh wokeh. t aku try

sweet stalker said... BALAS

haha, i salah seorang yg frust sebab ashraf muslim dah bertunang.. :)

btw, nice tips. huuu

Admiral Hafiz said... BALAS

@me | is | aku selamat mencuba ye

Admiral Hafiz said... BALAS

@sweet stalker xper2
ramai lg Ustaz Amirul yg lain

haha

| gad1s s0ypans | said... BALAS

hehehe....
petua yg menarik yar.....

(=

aida said... BALAS

untuk adam..
andai mahu mencari hawa..

1. jgn dilihat pd purdah mahupun tudung semata-mata..kerna hawa hari ini tidak lagi seperti dulu..lihatlah pd telapak tgnnya..andai mudah telapak lembut itu hinggap pd kulit lelaki lain tanpa lapik..fikirlah semasaknya utk menyuntingnya..sesungguhnya memegang bulu anjing itu lebih baik dari menyentuh kulit lelaki atau wanita yang boleh kita kahwini..

2. jgn dilihat pada baju labuh mahupun jubahnya semata-mata..lihatlah pada sebujur bibirnya..andai kata-katanya berbisa atau kuat suaranya..fikirlah semasaknya andai hati masih teringin menyuntingnya..khuatir kelak dia membawa fitnah buat si suami..menabur buruk diri si suami..

3. jgn dilihat pada cantik ayu wajahnya semata-mata..lihatlah pada sepasang indah mata miliknya..andai tidak redup menunuduk pandangan..fikirlah semasaknya andai ingin terus menyunting dirinya..khuatir bila sudah bersuami matanya masih terus meliar memandang segak rupa lelaki lain yang bukan bernama suami..

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... BALAS

gambar orng baju hijau tu mmg tak leh blah....

tips abg hafiz ni komfem mira tak ikut, hahah... :P

Admiral Hafiz said... BALAS

@| gad1s s0ypans | jgn lupa utk mencuba k

Admiral Hafiz said... BALAS

@aida thanks aida untuk perkongsian yg menarik

Admiral Hafiz said... BALAS

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE haha
jeles la 2

Corat-coret said... BALAS

suka dng comment aida kat ats tuh....

CikBulat said... BALAS

hoi. ciom2 tangan. isteri ek? haha. tahniah, kahwin tak jempot T__T

AMIRA ATIYA MYRA_ZOE said... BALAS

tolonglah~ nak jeles apa nye :P

Nuyu said... BALAS

tkpe masak senang jer.. hahahahha... semua org teringin nk kawin.. tapiiiiiiiii... bila dipikirkan tanggungjawab setelah berkahwin tu, rasa cam tkmo kawin da.. huhu

Dawa said... BALAS

haha tips2 ni sesuai utk perempuan cyber zaman skg.

Admiral Hafiz said... BALAS

@Corat-coret hehe
komen dia sgt bermakna n penuh motivasi

Admiral Hafiz said... BALAS

@CikBulat jeles la 2

Admiral Hafiz said... BALAS

@AMIRA ATIYA MYRA_ZOE eleh
xngaku lak eh

Admiral Hafiz said... BALAS

@Nuyu xper
belajar la slow2 k

Admiral Hafiz said... BALAS

@Dawa haha
mmg aku buat entry ni utk gurl zaman skrg pn

Pisyek said... BALAS

Oh~ aku kechiwa lepas tebgok gambar second!!! kah kah kah.. :P


Entri terkini: Iklan simen yang WINRAR!

Admiral Hafiz said... BALAS

@Pisyek kesian...
ahaha

hani raihan said... BALAS

hehehe, adekah sy memenuhi requirement utk menjd isteri anda? haha

Admiral Hafiz said... BALAS

@hani raihan reti menjahit x?